Riippumattomat analyysitulokset osoittavat Orionin DeviSol-valmisteen vaatimusten mukaiseksi

OFF

Lehdistötiedote 30.10.2012 klo 13.30

Orion tutkitutti saman erän kuin Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinitutkimuksessa.

Viime viikolla julkisuutta tiedotusvälineissä saaneen Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan Orionin DeviSol-valmisteen D-vitamiinipitoisuus vastasi vain 77-prosenttisesti pakkausselosteessa ilmoitettua määrää. Tulos osui kuitenkin tutkimuksen virhemarginaaliin.

Orion kyseenalaistaa Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinivalmisteiden pitoisuusmäärityksiä analysoineen tutkimuksen tulokset ja käytetyn tutkimusmenetelmän Orionin DeviSol-valmisteen osalta.

Orion on teetättänyt samasta DeviSol-tuotteen valmistuserästä ulkopuolisessa tutkimuslaboratoriossa uudet riippumattomat analyysit, jotka valmistuivat eilen. Tämän vakiintuneen tutkimusmenetelmän mukaan tehdyn analyysin tulokset osoittavat kyseisen DeviSol-tuote-erän D-vitamiinipitoisuuden vaatimusten mukaiseksi.

Tutkimuslaboratorion saama D3-vitamiinipitoisuustulos esimerkiksi DeviSol 20 mikrog-tabletista oli 22,4 mikrogrammaa/tabletti eli 112 prosenttia pakkausselosteessa mainitusta määrästä.

DeviSol-tuotteet tutkitaan säännöllisesti akkreditoiduissa tutkimuslaboratorioissa. Kaikkien näiden analyysien tulokset ovat osoittaneet tuotteen ja sen D-vitamiinipitoisuuden vaatimusten mukaiseksi.

Orion haluaa korostaa aiemmin julkaistua kantaansa siitä, että DeviSol täyttää tuotteelle asetetut laatuvaatimukset, ja tuotteen käyttöä voi jatkaa entiseen tapaan.

Orion Oyj

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä – hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita ja diagnostisia tuotteita. Yritys kehittää jatkuvasti uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä Easyhaler® -keuhkolääkkeet.

Orionin liikevaihto vuonna 2011 oli 918 miljoonaa euroa, ja yrityksellä on noin 3400 työntekijää. Orionin A- ja B-osakkeilla tehdään kauppaa NASDAQ OMX Helsingissä.

This post was written by , posted on October 30, 2012 Tuesday at 1:27 pm