Mustan Auringon D-vitamiinimäärät vastaavat etikettimerkintöjä

OFF

Itä-Suomen Yliopiston kyseenalaistettua tuotteemme laadun tilasimme uusinta-analyysin tuotteesta. Analyysi on nyt tehty ja tulokset osoittavat D-vitamiinipitoisuuden täsmäävän Musta Aurinko 30μg- etiketin kanssa. Analyysi tehtiin akkreditoidussa Euroopan johtavassa vitamiineihin keskittyneessä laboratoriossa ja siinä käytettiin samaa erää kuin se jonka Itä-Suomen Yliopisto oli poiminut 24. lokakuuta mediassa julkaisemiinsa mittauksiin.

Oy Chemeda Ab oli jo aiemmin analysoinut tuotteen ja uusinta-analyysi vahvistaa aikaisemmat tuloksemme. Yksi analyyseistä tehtiin vuoden vanhasta tuotteesta joka oli kulkenut lääkejakeluketjun läpi. Tarkoituksena oli vahvistaa tuotteen säilyvyys todellisissa kuljetus- ja varastointiolosuhteissa. Tulokset vahvistivat että D-vitamiini säilyy tuotteessa odotetusti.

Tuotteemme on alusta loppuun kotimainen laatutuote ja sen vientiponnistelut on juuri aloitettu. Itä-Suomen Yliopiston ja Yleisradion aloittama kohu on aiheuttanut huomattavaa taloudellista haittaa ja antanut kuluttajille väärää tietoa.

Vaadimme Itä-Suomen Yliopistoa viipymättä korjaamaan uutisointinsa tai erittelemään yksilöidysti miksi heidän käyttämänsä uusi analysointimenetelmä mitätöisi viranomaisten hyväksymän akkreditoidun vitamiinilaboratorion tulokset.

Vaadimme myös Itä-Suomen Yliopistoa selventämään miksi tutkija Nurmen virheellisiksi osoittautuneita tuloksia levitettiin iltapäivälehtiin ilman että niitä olisi ensin alistettu normaaliin tieteelliseen vertaisarviointiin. Kysymme myös miksei etukäteen tiedusteltu valmistajien teettämien analyysien menetelmiä tai tuloksia. Ellei hyväksyttävää selvitystä tästä yksittäistapauksesta saada, vahingoittaa tämä kohu mielestämme paitsi Itä-Suomen Yliopiston, myös koko tiedeyhteisön uskottavuutta.

Osoitamme suuret kiitokset tuotteemme ystäville tämän vaikean tapahtumaketjun aikana meille osoitetusta tuesta.

Analyysitodistus

This post was written by , posted on October 31, 2012 Wednesday at 11:26 am