Ravintolisätiedotus sivuston uutiskirje (31.10.2012): Ratkaiseva käänne tapahtunut D-vitamiinikohussa

OFF

Jo kolme Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinivalmistetutkimuksessa analysoitua valmistetta (Axelluksen Sana-sol, Orionin DeviSol ja Chemedan Musta aurinko) on voitu osoittaa sisältävän riittävästi D-vitamiinia täsmälleen samassa tuote-erässä. Nämä kaikki lisätutkimukset oli tehty puolueettomassa akkreditoidussa laboratoriossa, jolla on tulosten luotettavuuden osalta suurempi painoarvo kuin Itä-Suomen yliopiston ei-akkreditoidussa laboratoriossa tehdyillä mittauksilla.

Luontaistuotealan liittojen mielestä nyt on tapahtunut ratkaiseva käänne D-vitamiinikohussa ja nämä puolueettomat akkreditoidussa laboratoriossa tehdyt tutkimukset osoittavat, että Itä-Suomen yliopiston tutkimusmenetelmän luotettavuus voidaan perustellusti kyseenalaistaa.

Aikaisemmin liitoille on tullut analyysitodistuksia muistakin Itä-Suomen yliopiston analysoimista D-vitamiinivalmisteista, vaikkakin yhtä valmistetta lukuun ottamatta eri tuote-eristä. Liitoille tulleet analyysitodistukset osoittavat, että D-vitamiinivalmisteissa on ollut riittävä määrä D-vitamiinia.

Valmiste- ja analyysitiedot on päivitetty Ravintolisätiedotus –sivustolle.  www.ravintolisätiedotus.fi

(Lista päivitetty 31.10.2012)

Luontaistuotealan toimijat toivovat, että Evira ottaa selkeän roolin tämän D-vitamiinikohun selvittämiseksi.

Ravintolisätiedotus sivuston ylläpito

 

Ravintolisätiedotus verkkosivusto on terveystuotealan virallinen tiedotussivusto. Ravintolisäsivusto tarjoaa tutkittua tietoa ravintolisistä, ravintolisien ainesosista, vuoden terveystuotealan tuotevalinnoista, vuoden rohdoskasveista, terveystuotealan koulutuksesta ja kannustaa luonnonmukaiseen itsehoitoon.

 

 

This post was written by , posted on October 31, 2012 Wednesday at 1:30 pm