Hankintatukku Oy:n Vitatabs D 25 -valmiste sisältää ilmoitetun määrän D-vitamiinia

OFF

Riippumattoman akkreditoidun laboratorion analyysitulokset vahvistavat Hankintatukku Oy:n Vitatabs D 25 -valmisteen sisältävän ilmoitetun määrän D-vitamiinia. Hankintatukku Oy tutkitutti puolueettomassa laboratoriossa saman erän kuin Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinitutkimuksessa.

YLEn Akuutti-ohjelmassa 24.10.2012 julkaistun Itä-Suomen yliopiston suorittaman D-vitamiinivalmisteiden pitoisuustutkimuksen mukaan Hankintatukku Oy:n Vitatabs D 25 -tabletit sisältävät vain 7,8 mikrogrammaa D3-vitamiinia eli 31 % myyntipäällyksessä ilmoitetusta määrästä.

Hankintatukku Oy on teettänyt yrityksen ulkopuolisessa riippumattomassa ja viranomaisten hyväksymässä akkreditoidussa laboratoriossa uudet analyysit samasta Vitatabs D 25 -tablettien valmistuserästä (erä 20853) kuin Itä-Suomen yliopisto. Tulokset valmistuivat 1.11.2012. Tämän akkreditoidun tutkimusmenetelmän mukaan tehdyn analyysin tulokset osoittavat kyseisen Vitatabs D 25 –tablettien valmistuserän D-vitamiinipitoisuuden vastaavan myyntipakkauksessa ilmoitettua määrää viranomaisten määrittämän vaihteluvälin rajoissa.

Riippumattoman tutkimuslaboratorion analysoima D3-vitamiinipitoisuustulos Vitatabs D 25 –tableteista on 29,2 mikrogrammaa / tabletti eli 116,8 prosenttia myyntipäällyksessä mainitusta määrästä. Tämä tulos on selkeästi viranomaisten hyväksymän vaihteluvälin rajoissa (± 20 %) ja siten tuote vastaa myyntipäällysmerkintöjä eli 25 µg D3-vitamiinia / tabletti. Liitteenä tutkimusraportti. (Tutkimusraportti: Vitatabs D 25)

Koska vitamiini- ja hivenainevalmisteemme ovat ravintolisiä, niiltä ei edellytetä samanlaista eräkohtaista analytiikkaa kuin lääkevalmisteilta. Testautamme kuitenkin itse valmisteidemme pitoisuuksia. Tulokset ovat olleet vaadituissa rajoissa. Nyt tutkimuksen kohteena olleessa D-vitamiinivalmisteessamme vitamiinin määrä ylittää myyntipäällyksessä ilmoitetun määrän, millä taataan D-vitamiinin säilyminen ilmoitetulla tasolla vähintään tuotteen käyttöajan (3 vuotta) loppuun asti.

Hankintatukku Oy kyseenalaistaa Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinivalmisteiden pitoisuuksia analysoineen tutkimuksen tulokset ja käytetyn tutkimusmenetelmän Vitatabs D 25 -valmisteen osalta.

Vitatabs D 25 täyttää tuotteelle asetetut laatu- ja pitoisuusvaatimukset. Tuotteen käyttöä voi jatkaa entiseen tapaan.

Liite: Tutkimusraportti: Vitatabs D 25

Tutkimusraportti_Vitatabs_D_

This post was written by , posted on November 1, 2012 Thursday at 11:14 am