Ravintolisätiedotus sivuston uutiskirje (2.11.2012): Yliopisto pyytää anteeksi ja tutkii D-vitamiinivalmisteet uudestaan

OFF

Itä-Suomen yliopisto on luvannut selvittää D-vitamiinivalmisteiden vitamiinimääristä saatuja toisistaan poikkeavia tutkimustuloksia. Yliopiston lisäksi myös Evira on aloittanut D-vitamiinivalmisteita koskevan selvityksen. Kohututkimuksen julkaissut tutkijaryhmä on luvannut toimittaa Eviralle mittausmenetelmänsä suorituskykyä kuvaavat parametrit viranomaisen arvioitavaksi. Itä-Suomen yliopiston menetelmä antoi D-vitamiinivalmisteiden pitoisuuksista huomattavasti pienemmät D-vitamiinimäärät kuin akkreditoiduissa laboratorioissa käytettävällä menetelmät. Itä-Suomen yliopiston tulokset aiheuttivat valtavan mediakohun ja johti useiden tutkimuksessa mainittujen valmisteiden poistamiseen myynnistä. Itä-Suomen yliopisto on myöntänyt, että valmistajien teettämiin puolueettomiin analyysitodistuksiin voi luottaa. Niiden mukaan tuotteet sisältävät riittävän määrän D-vitamiinia.

Yliopiston tutkimusryhmä pahoittelee julkisuuden aiheuttamaa haittaa niiden tuotteiden kohdalla, joissa vitamiinipitoisuudet ovat kunnossa. Yliopiston mukaan D-vitamiinivalmisteet analysoidaan uudestaan sekä alkuperäisellä menetelmällä että akkreditoiduissa laboratorioissa käytettävällä menetelmällä. Yliopisto on luvannut tiedottaa tuloksista lähiaikoina niiden valmistuttua. Myös Evira tiedottaa yliopiston epäselvistä tuloksista muutaman viikon päästä.

Valmiste- ja analyysitietoja on jälleen päivitetty Ravintolisätiedotus –sivustolle.  www.ravintolisätiedotus.fi

(Lista päivitetty 2.11.2012)

Ravintolisätiedotus sivuston ylläpito

 

Ravintolisätiedotus verkkosivusto on terveystuotealan virallinen tiedotussivusto. Ravintolisäsivusto tarjoaa tutkittua tietoa ravintolisistä, ravintolisien ainesosista, vuoden terveystuotealan tuotevalinnoista, vuoden rohdoskasveista, terveystuotealan koulutuksesta ja kannustaa luonnonmukaiseen itsehoitoon.

 

This post was written by , posted on November 2, 2012 Friday at 10:57 am