Ravintolisätiedotus sivuston uutiskirje (14.11.2012): Eviralta puhtaat paperit D-vitamiinivalmisteille

OFF

– Ravintolisätoimijat odottavat vielä Itä-Suomen yliopiston uusintamittaustuloksia

Kolme viikkoa sitten alkanut kohu Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinivalmistetutkimuksen tuloksista puhututtaa edelleen ravintolisätoimijoiden keskuudessa. Evira on saanut päätökseen kohu D-vitamiinivalmistetutkimukseen liittyvän selvityksensä ja on lähettänyt asiasta tiedotteen sekä julkaissut selvityksen tulokset. Selvityksen perusteella Evira toteaa, että yritysten D-vitamiinivalmisteiden omavalvonta on pääosin kunnossa. Evira katsoo saadut selvitykset riittäviksi.

Eviran julkaisemassa taulukossa on rinnakkain Itä-Suomen yliopiston kohututkimuksen tulokset sekä Eviran selvityksen yhteydessä kerätyt analyysitiedot. Useimpien yritysten tutkituttamat erät olivat samoja kuin Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa. Eviran laatimasta taulukosta huomaa, että Itä-Suomen yliopiston oma analyysimenetelmä on antanut huomattavasti pienemmät mittaustulokset valmisteiden D-vitamiinimääristä kuin Eviran selvityksen yhteydessä saadut analyysit osoittavat. Eviran selvityksessä mukana olleet yritykset yhtä lukuun ottamatta ovat tutkituttaneet tuotteidensa D-vitamiinipitoisuuden hyväksytyssä elintarvikelaboratoriossa.

Eviran tiedote ja tiedot analyysituloksista näkee täältä:

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus_ja_myynti/ravintolisat/ravintolisien_valvonta/

1.11. antamassaan tiedotteessa Itä-Suomen yliopisto on luvannut selvittää, miksi heidän käyttämänsä menetelmä antoi eri mittaustulokset. Yliopisto analysoi samat valmisteet uudestaan alkuperäisellä kohututkimustuloksiin johtaneella menetelmällä ja valmisteet analysoidaan myös ulkopuolisessa, akkreditoidussa laboratoriossa.

Itä-Suomen yliopisto on ilmoittanut, että se tiedottaa tarkistusmittauksien tuloksista 16.11.

Ravintolisätiedotus sivuston ylläpito

 

Ravintolisätiedotus verkkosivusto on terveystuotealan virallinen tiedotussivusto. Ravintolisäsivusto tarjoaa tutkittua tietoa ravintolisistä, ravintolisien ainesosista, vuoden terveystuotealan tuotevalinnoista, vuoden rohdoskasveista, terveystuotealan koulutuksesta ja kannustaa luonnonmukaiseen itsehoitoon.

This post was written by , posted on November 14, 2012 Wednesday at 11:43 am