Pakurikääpä on vuoden 2013 rohdoskasvi

OFF

Pakurikääpä (Inonotus Obliquus) on monelle luonnossa viihtyvälle tuttu näky. Pakurikääpä muodostaa pääasiassa koivujen, mutta myös muiden lehtipuiden rungoille hiilenmustan rosoisen pahkuran. Sen rohdoskäytön juuret löytyvät idästä. Venäjällä ja Itä-Euroopassa pakurista on jo vuosisatoja valmistettu parantavaa juomaa ja käytetty ulkoisesti ihovaivoihin. Suomessa pakuriteetä juotiin pula-aikana kahvin ja teen asemasta “tikkateenä”. Viime vuosikymmenien aikana tutkimukset ovat osoittaneet, että pakurikääpä sisältää suuren määrän antioksidantteja ja muita hyvinvointia edistäviä ainesosia. Pakurista on tullut uudelleen suosittu terveystee ja monipuolisesti immuunipuolustusta vahvistava rohdos. Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut pakurikäävän vuoden 2013 rohdoskasviksi.

Lisätietoja pakurikäävästä Ravintolisätiedotus –sivustolta: www.ravintolisätiedotus.fi

Lataa sivustolta pakurikääpäesite!

This post was written by , posted on January 22, 2013 Tuesday at 10:35 am