Pysy kovana talviflunssan edessä

OFF

Ylempien hengitysteiden infektiot, eli vilustumiset, nuhakuumeflunssat sekä influenssa aiheuttavat monenlaisia oireita: nuhaa, kurkkukipuja, särkyä, yskää ja kuumetta. Kun talvi laittaa elimistön koville on hyvä hetki tarttua härkää sarvista ja  tehdä kaikki mahdollinen terveen olon edistämiseksi.

Tue immuunijärjestelmää luonnollisesti

Vahvana ja elinvoimaisena elimistösi puolustautuu tehokkaammin viruksia ja bakteereita vastaan. Jos olet uupunut tai kuulut flunssan riskiryhmään, kannattaa elimistöä vahvistaa esimerkiksiEchinaforce®-punahattu-uutteen säännöllisellä käytöllä. Echinaforce® tukee immuunijärjestelmäsi toimintaa luonnollisesti ja jos tauti on jo päällä, helpottaa se oloa estäen samalla virusten lisääntymistä.

Vältä tartuntaa ja tartuttamista

Hyvä käsihygienia on flunssan tarttumisen välttämisessä tärkeä juttu, sillä bakteerit elävät pitkään ja siirtyvät kosketusten kautta eteenpäin. Esimerkiksi tietokoneiden hiiret ovat usein toimistossa likaisempia kuin wc-pönttöjen istuimet. Flunssa-aikaan voit hyvin kieltäytyä myös kättelyistä. Aivastuksen suojaaminen ja nenäliinojen laittaminen roskiin niistämisen jälkeen ovat tuttuja tapoja, jotka kannattaa opettaa myös perheen pienimmille.

Ulko- ja sisälämpötilojen vaihtelut altistavat hengityselimistöä, joten pukeutumiseen kannattaa talvella kiinnittää erityistä huomiota.

Helpota oloa, ota rennosti ja syö kevyesti

Jos ja kun tauti iskee, kannattaa oloa kohentaa lempeän luonnollisin keinoin. Anna elimistösi toipua rauhassa ja itsellesi lupa levätä vällyjen alla. Muista juoda riittävästi, sillä juominen ehkäisee hikoilun synnyttämää nestevajausta ja puhdistaa elimistöäsi. Myös ravinnolla on tärkeä rooli flunssan hoidossa ja toipumisessa. Kuumeista elimistöä ei kannata rasittaa turhilla valkuaisaineilla tai rasvoilla. Hyvää ja kevyttä ravintoa ovat kasvikset, marjat, hedelmät, rahka, mantelit, pähkinät ja kuivatut hedelmät. Parin päivän mehudieetti edistää myös paranemista, parhaita juomia flunssaiselle ovat luomulaatuiset mehut kuten Biottan Mustaseljamehu.

Categories: Rohtokasvit
This post was written by , posted on March 5, 2013 Tuesday at 7:01 pm