Suomalainen D3-vitamiinia sisältävä hoitovoide turvaa ihon D-vitamiinitarvetta

OFF

print_URZMp5AO2F

Suomessa kehitetty Xyliderm+D-vitamiini -geeli on ensimmäinen Euroopassa hyväksytty D3-vitamiinia sisältävä hoitovoide koko perheen ihonhoitoon.

Uusimpien tutkimusten mukaan myös iho tarvitsee D3-vitamiinia. Iho käyttää osan tuottamastaan D3-vitamiinista suoraan itse (1), ja osa päätyy verenkiertoon. Tutkimusten mukaan ihon keratinosyyttisolut kykenevät itse tuottamaan D3-vitamiinista aktiivista kalsitrioli-muotoa. Yleisesti on ajateltu, että aktiivista kalsitriolia syntyy pääsääntöisesti munuaisissa.

D-vitamiini vaikuttaa iholla mm. kosteuttamalla ihoa (2) sekä säätelemällä ihosolujen uusiutumista ja niiden erilaistumista (1). D-vitamiinipitoisuuden on todettu suoraan vaikuttavan atooppisen ekseeman vaikeusasteeseen (3). Ikääntyvä iho tarvitsee myös D-vitamiinia, koska vanhetessaan ihon kyky tuottaa D-vitamiinia heikkenee (4). Ihon kannalta D-vitamiinitableteista ei ole hyötyä, koska suun kautta saatava D3-vitamiini ei kulkeudu iholle (1). Siksi iho tarvitsee oman D3-vitamiinivalmisteensa.

Suomessa kehitetty ja valmistettu Xyliderm+D-vitamiini on ensimmäinen Euroopassa hyväksytty ei-lääkkeellinen ihoa hoitava geelimäinen hoitovoide, jossa on mukana D3-vitamiinia. Xyliderm+D-vitamiini -geeli tuo D3-vitamiinin suoraan iholle ja auttaa ylläpitämään ihon riittävää D-vitamiinipitoisuutta etenkin talvella.

Xyliderm+D-vitamiini soveltuu erityisesti:
• atoopikoille
• psoriaatikoille
• kuivan ja ärtyneen ihon hoitoon
• ikääntyvälle iholle.

Xyliderm+D-vitamiini -geelin on kehittänyt Bitelab Oy yhteistyössä valmistajan, lääketehdas Galena Pharma Oy:n, kanssa. Valmiste on VTT:n sertifioima luokan IIa lääkinnällinen valmiste.

Xyliderm+D-vitamiini -geeli on patentoitu ja se on ensimmäinen D3-vitamiinia sisältävä hoitovoide koko perheen ihon hoitoon.

Xyliderm+D-vitamiini -geeli on saatavilla apteekista ilman reseptiä.

www.xyliderm.fi

Liitteenä kooste D-vitamiinin vaikutuksesta iholla.

Dvitamiini_ja_iho(PDF)

Viitteet:
1. Lehmann B, et al. Demonstration of UVB-induced synthesis of 1 alpha,25-dihydroxyvitamin D3 (calcitriol) in human skin by microdialysis, Arch Dermatol Res. 2003 Apr;295(1):24-8.

2. Meghan Russell, Assessing the Relationship between Vitamin D3 and Stratum Corneum Hydration for the Treatment of Xerotic Skin, Nutrients. 2012 September; 4(9): 1213–1218.

3. Samochocki, et al. Vitamin D effects in atopic dermatitis, Journal of the American Academy of Dermatology Volume 69, Issue 2 , Pages 238-244, August 2013

4. Allain TJ, Dhesi J. Hypovitaminosis D in older adults. Gerontology. 2003;49(5):273-278.

This post was written by , posted on February 20, 2014 Thursday at 4:48 pm