New Organics Oy: Kuluttajia kiinnostaa yhä enemmän ravintolisien sisältämät aineet

OFF

Sprig of lemon balm against salt crystals

Ilman lisäaineita. Kuva: Colourbox

Lisäaineettomuus ja puhtaus ovat olleet viime vuosien ruokatrendejä, ja vihdoin on herätty vaatimaan samaa laatua myös ravintolisissä. Monelle tulee yllätyksenä se, että erilaiset ravintolisät sisältävät paljon lisä- ja säilöntäaineita. Vajaan vuoden Suomen markkinoilla vaikuttanut lisäaineeton ravintolisäsarja Puhdas+ on kiinnostanut kuluttajia erittäin paljon.

Puhdas+ on kotimainen ravintolisäsarja, joka on luotu vastaamaan kuluttajien toiveeseen valita lisäaineettomia vaihtoehtoja myös ravintolisissä. Muut markkinoilla olevat tuotteet sisältävät lähes poikkeuksetta ylimääräisiä aineosia, jotka voivat pahimmillaan olla keholle vahingollisia.

– Kuluttajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota lisäaineisiin ja muuhun keinotekoiseen. Ensimmäistä kertaa Suomessa on nyt saatavilla myös terveystuotteita ilman turhia lisäaineita, tuoteasiantuntija Sami Sundvik kertoo.

Puhdas+ -tuotteissa on käytetty vain välttämättömiä ainesosia: niistä puuttuvat täysin säilöntä-, väri-, maku- ja pintakäsittelyaineet. Tuotteiden valmistukseen on käytetty vain laadukkaita ja laajasti tutkittuja raaka-aineita.

– Jos tutkit tarkkaan tyypillisen ravintolisän ainesosia, huomaat että se sisältää useita eri lisäaineita. Puhdas+ tuotteiden ainesosalista on lyhyt: vaikuttava aine ja vegekapseli.

Myös osakseen kovaa ja aiheellista kritiikkiä kerännyt ravintolisien perusaines, magnesiumstearaatti, puuttuu Puhdas+ -tuotteista.

– Magnesiumstearaatti on ravintolisien tuotannossa yleisimmin käytetty turha aine. Sitä käytetään tuotannossa juoksutinaineena. Viime aikoina sen turvallisuutta on kuitenkin alettu epäillä. Lisää tutkimuksia magnesiumstearaatin turvallisuudesta on käynnissä. Haluamme tarjota kuluttajille terveystuotteita, jotka eivät sisällä ollenkaan tätä turhaa ainetta, Sundvik kertoo.

Sopii sekä kasvissyöjille että allergikoille

Puhdas+ -sarja sopii erinomaisesti allergioista tai yliherkkyyksistä kärsiville, sillä tuotteissa ei ole allergeeneja, kuten vehnää, gluteenia, pähkinää, kananmunaa, maissia, säilöntäaineita tai hydrogenoituja öljyjä. Kaikki tuotteet ovat myös laktoosittomia.

– Yliherkkyyksistä kärsii jo yli puolet suomalaisista. Allerginen ihminen haluaa allergeenien lisäksi välttää myös tuotteiden sisältämiä lisä- ja väriaineita.

Suurin osa tuotteista sopii myös kasvissyöjille. Puhdas+ -ravintolisiä on tarjolla niin jauheena kuin vegekapseleina eivätkä ne sisällä liivatetta.

– Yleensä ravintolisissä käytetään tablettia tai liivatekapselia. Puhdas+ -tuotteissa käytetään maailmalla suosiotansa voimakkaasti kasvattavaa vegekapselia, joka sopii myös kasvissyöjille sekä niille, jotka välttelevät eläinperäisiä aineita.

Puhdas+ -sarjan tuotteita myydään apteekeissa, tavarataloissa ja terveyskaupoissa.

www.puhdascaps.fi

New Organics Oy on suomalainen kasvuyritys, joka tarjoaa pohjoismaisille kuluttajille tutkimukseen perustuvia orgaanisia ja ekologisia terveys- ja hyvinvointituotteita. Puhdas+ Caps -tuotteet ovat 100 % puhtaita tuotteita, jotka eivät sisällä väri-, pintakäsittely-, säilöntä- tai makuaineita. Tuotteissa ei ole laktoosia, gluteenia, allergeeneja tai muita yliherkkyyksiä aiheuttavia ainesosia, ja ne sopivat siksi myös allergioista ja yliherkkyyksistä kärsiville. Tuotteet valmistetaan Suomessa.

Categories: Ravintolisä
This post was written by , posted on March 28, 2014 Friday at 1:39 pm