Uutuustuote DIM edistää tervettä estrogeeniaineenvaihduntaa miehillä ja naisilla

OFF

DIM eli di-indolyylimetaani edistää tervettä estrogeeniaineenvaihduntaa miehillä ja naisilla

DIM tasapainottaa, normalisoi ja parantaa estrogeeniaineenvaihduntaa sekä miehillä että naisilla. Useilla tutkimuksilla on osoitettu, että ristikukkaisista vihanneksista kuten parsakaalista, kukkakaalista, ruusukaalista tai kaalista eristetyillä erityisillä yhdisteillä kuten indolyylimetaanilla eli DIM:llä ja sen esiasteella indole-3-carbinolilla (IdC) on edullisia estrogeenia sääteleviä ja syöpää ehkäiseviä vaikutuksia. DIM:n ominaisuuksia on tutkittu yli 30 vuotta.

DIM naisille – Optimaalisen estrogeenin aineenvaihdunnan saavuttamiseen ja estrogeenitasojen tasapainottamiseen

Hormonitasapainon saavuttamisen tiedetään olevan tärkeä tekijä naisten terveydessä. Hormonitoiminta vaikuttaa koko kehoon – myös mielialaan. Ruokavaliota voi käyttää suotuisasti estämään ikään liittyviä hormonitoiminnan muutoksia. Myös DIM tukee estrogeenin aineenvaihduntaa, niin että syntyy enemmän “hyviä” aineenvaihduntatuotteita, jotka tunnetaan 2-hydroksiestrogeeneinä. Samalla ”huonojen” aineenvaihduntatuotteiden määrä vähenee. ”Huonojen” aineenvaihduntatuotteiden määrän lisääntyminen on yhdistetty mm. ympäristökemikaalikuorman lisääntymiseen, krooniseen kehon tulehdustilaan yhdessä ylipainon kanssa ja tupakointiin. DIM vaikuttaa myrkyllisten kemikaalien aineenvaihduntaan suojaten kehoa myrkyiltä. ”Hyvät” aineenvaihduntatuotteet on puolestaan yhdistetty mm. alhaisempaan verenpaineeseen, nivelterveyteen, parempaan verenkiertoon sekä syöpäriskin vähentämiseen.

Esimerkiksi naisella voi olla liikaa tiettyjä estrogeenihormoneja kehossaan, mutta puutetta toisista estrogeenihormoneista, mikä voi aiheuttaa erilaisia terveydellisiä ongelmia. DIM voi tasapainottaa tilannetta.

Hormonitoiminta hyötyy myös DIM:in pienestä vaikutuksesta testosteroniin naisillakin. Naisilla testosteroni voi auttaa mm. mielialaan, vähentää masennusta ja edistää seksuaalista halukkuutta. Esim. kuukautisia edeltävästä oireyhtymästä kärsivillä naisilla DIM voi auttaa ylläpitämään testosteronia sen aktiivisessa vapaassa muodossa, mikä edistää tervettä libidoa ja positiivista mielialaa.

DIM saattaa auttaa edistämään luonnollisen keltarauhashormonin (progesteronin) tuotantoa. DIM:ä ja progesteronia käyttävätkin esim. keski-ikäiset naiset, joilla on keltarauhashormonin puutetta.
Optimaalisempi estrogeenitaso saattaa myös ehkäistä tiettyjä syöpiä.

DIM miehille – Aktivoimaan testosteronia ja liiallisen estrogeenin aineenvaihdunnan varmistamiseen

DIM auttaa poistamaan aktiivista estrogeeniä miehen elimistöstä tukemalla sen muutosta “hyviksi” aineenvaihduntatuotteiksi. Nämä aineenvaihduntatuotteet sitten vapauttavat testosteronia vaikuttamalla testosteronia sitoviin proteiineihin. Lopputulos on terveempi tasapaino testosteronin ja estrogeenin välillä ja enemmän elimistössä vapaana kiertävää testosteronia. Tutkimuksissa korkeat testosteronitasot ja matalat estrogeenitasot on yhdistetty rasvattoman kehonmassan, tehokkaan rasvanpolttoaineenvaihdunnan ja matalan vyötärölihavuuden määrään. Muita testosteronin hyötyjä ovat mm. parantunut mieliala, lisääntynyt kiinnostus seksiä kohtaan ja parempi fyysinen kunto. DIM saattaa myös vähentää suurentuneen eturauhasen riskiä, johtuen estrogeenin vähenemisestä.

On tärkeää, että keski-ikäiset tai vanhemmat miehet vähentävät testosteronin muuttumista estrogeeneiksi. Monien tutkimusten mukaan estrogeenit alkavat keräytyä eturauhaseen, kun miehet lähestyvät viittäkymmentä ja että estrogeenit liittyvät eturauhasen laajentumiseen. Miehillä DIM ehkäisee testosteroniaineenvaihdunnan nopeutumista ja erityisesti sen muuttumista estrogeeneiksi. Vanhemmilla miehillä se voi parantaa eturauhasen toimintaa ja vähentää öistä virtsaamistarvetta.

Esimerkiksi yli 50-vuotiailla miehillä estradiolitasot ja estronitasot voivat olla jopa korkeampia kuin heidän vaihdevuodet taaksejättäneillä puolisoillaan. DIM auttaa normalisoimaan näitä estrogeenitasoja.

Kuntoilun tueksi ja rasvanpolttoon

Tavoite rasvanpoltossa DIM:llä on säilyttää lihasmassa, samalla vähentäen kehon rasvaprosenttia terveellisellä ruokavaliolla, joka tulisi sisältää mahdollisimman vähän hiilihydraatteja sekä aerobisen liikunnan korostaminen.

Testosteroni on myös tunnistettu anabolisena hormonina sen kyvystä edistää proteiinisynteesiä. Aktiivinen proteiinisynteesi tuottaa isompia lihaksia ja vahvempia luita, erityisesti jos harjoittaa kuntosalitreeniä. Tämä prosessi myös nopeuttaa aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa.

Syövän ehkäisy

Estrogeeniaineenvaihdunnan paraneminen saattaa antaa suojaa hormoniperäisiä syöpiä vastaan kuten rinta-, kohtu- ja eturauhassyöpä. DIM:n kyky hidastaa kasvainten kasvua on ollut tieteellisen tutkimuksen kohteena 1970-luvulta lähtien. Vuonna 1975 DIM tunnistettiin luonnolliseksi indoliksi (yhdiste), jolla on kyky vaikuttaa syöpää aiheuttavien kemikaalien aineenvaihduntaan. DIM saattaakin antaa suojaa ympäristön syövänaiheuttajilta. Monet ympäristökemikaalit ovat terveydelle haitallisia. Niitä tulee kehoon mm. kosmetiikasta ja ruoasta (mm. ruoan mukana tulevat torjunta-aineet ja muovijäämät). Nämä häiritsevät hormonitasapainoa aiheuttaen mm. PMS-oireita, häiriöitä kuukautiskierrossa, painonnousua ja huonompaa mies- ja naishormonien suhdetta ja lisäävät syöpäriskiä. Tiesitkö että jotkut ympäristökemikaalit voivat toimia estrogeenin tavoin elimistössämme?

Kun DIM:ä annettiin eläimille, joille oli aiheutettu rintasyöpä, kasvaimen kasvu pysähtyi. Vuonna 1999 ihmisillä tehdyn rintasyöpätutkimuksen mukaan DIM estää estrogeenireseptoreita estradiolin puuttuessa ja jarruttaa estrogeeniperäisten syöpäsolujen kasvua. Useiden vuonna 2006 julkaistujen tutkimusten mukaan DIM ehkäisee eturauhassyöpäsolujen jakautumista ja laukaisee niiden apoptoosin (solukuolema). Tämä vaikutus osoitettiin myös hiirillä.

Lisätietoa ja mielenkiintoista luettavaa mm. Kaisa Jaakkolan kirjassa Hormonidieetti – Opas yksilölliseen täsmälaihdutukseen sekä englannin kielinen kirja DIM:istä ”All about DIM” (Zeligs, Connelly).

Syyskuun tarjouksessa nyt DIM 31,50e (norm. 34,90e)

Lootuskaupan uutiskirje

Uutiskirjeessä suositellut neuvot ja hoidot ovat luonteeltaan täydentäviä eivätkä ne korvaa lääkärin määräämiä hoitoja, lääkkeitä tai neuvoja. Niistä tulee keskustella lääkärin ja luonnonlääkintään perehtyneen hoitoalan ammattilaisen kanssa etukäteen. Sairauden hoidon tulee aina perustua lääkärin tekemään diagnoosiin. Terveyden ylläpitämisessä päivittäiset elämäntavat kuten monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, liikunta ja uni ovat erittäin tärkeässä asemassa. Ennen kasvirohdosten käyttöä on keskusteltava lääkärin kanssa. Hoitavan lääkärin kanssa tulee varmistua siitä, ettei mikään aiheuta yhteisvaikutuksia tavallisen lääkityksen kanssa. Itsehoito soveltuu pienten vaivojen hoitoon sekä elämäntapamuutosten tueksi ja terveyden ylläpitoon. Tuotteiden ohjeet on aina luettava kokonaisuudessaan tarkasti ennen käyttöönottoa. Mikäli sinulla on jokin allergia, sairaus, lääkitys tai muu erityistä huomiota vaativa tila, pitää selvittää entistä tarkemmin mitä voi käyttää ja mitä ei. Jos epäilet, että olet allerginen tuotteella, lopeta sen käyttö. Noudata valmistajan annostus- ja käyttöohjeita. Suositukset eivät päde erityisryhmiin kuten lapset ja raskaana olevat. Lootuskauppa/ Harjunhovi Oy tai uutiskirjeen tekijät eivät vastaa uutiskirjeessä olevien ohjeiden mahdollisista virheistä tai puutteista.

Categories: Uncategorized
This post was written by , posted on October 2, 2012 Tuesday at 9:30 am