Apteekkariliitto: Puutteellisiksi epäillyt D-vitamiinivalmisteet pois myynnistä

OFF

Minisun pärjäsi selvityksessä parhaiten ja sisälsi luvatun määrän D-vitamiinia. Devisolin vitamiinipitoisuus jäi hieman alle Eviran suosituksen.

25.10.2012 15:33

Apteekkariliitto kehottaa apteekkeja poistamaan toistaiseksi myynnistä ne D-vitamiinivalmisteet, joissa D-vitamiinipitoisuudet alittavat selvästi tuoteselosteessa ilmoitetun määrän.

– Myynnistä poistaminen koskee niitä valmisteita, joissa on D-vitamiinia alle 80 prosenttia tuoteselosteessa ilmoitetusta määrästä. Kehotus on voimassa toistaiseksi, kunnes saamme valmistajilta tarkemmat selvitykset, kertoo Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen.

Kehotus liittyy Itä-Suomen yliopiston keskiviikkona julkaisemaan selvitykseen, jonka mukaan merkittävä osa markkinoilla olevista D-vitamiinivalmisteista ei sisällä pakkauksessa ilmoitettua määrää D-vitamiinia.

Apteekkariliitto pyysi tänä aamuna selvitystä niiltä valmistajilta tai markkinoijilta, joiden apteekista ostettu tuote ei täyttänyt Elintarvikevirasto Eviran suositusta eli sisälsi vähemmän kuin 80 prosenttia ilmoitetusta D-vitamiinimäärästä. (EE)

This post was written by , posted on October 25, 2012 Thursday at 4:21 pm