Axellus Oy: Sana-sol-tuotteet sisältävät D-vitamiinia pakkauksessa ilmoitetun määrän

OFF
Sana-sol-tuotteet sisältävät D-vitamiinia pakkauksessa ilmoitetun määrän. Itä-Suomen yliopiston tekemän D-vitamiinintestin tulokset näyttävät olevan virheelliset Sana-solin osalta. Sana-sol D-vitamiinit valmistetaan Axelluksen omalla tehtaalla Tanskassa, jolla on kymmenien vuosien kokemus vitamiini- ja kivennäisainetuotteiden valmistuksesta ja testauksesta.

Itä-Suomen yliopiston julkaisemassa D-vitamiinitasojen mittauksessa esitettiin, että muun muassa Sana-sol D-vitamiini 25 µg ei sisältäisi pakkauksessa ilmoitettua määrää D-vitamiinia. Tulos näyttää johtuvan testissä tehdyistä virheistä. Sen tiedon perusteella, mitä tutkimuksesta on annettu, näyttää siltä, että menetelmän virheettömyydestä ei ole varmuutta eikä se sovellu D3-vitamiinipitoisuuden tutkimiseen. Axelluksen suorittamien testien mukaan Sana-sol D-vitamiinituotteiden sisältö on kunnossa. Varmistamme asian ylimääräisillä testeillä, jotka teemme sekä itse että ulkopuolisen laboratorion toimesta.

Sana-sol on tarjonnut koko perheelle hyvänmakuisia ravintolisiä jo vuodesta 1933, ollen näin yksi maamme pitkäikäisimmistä ravintolisätuotemerkeistä. Me emme hyväksy, että historiallisen tuotemerkkimme luotettavuus ja arvo on vaarannettu tutkimuksella, jonka uskottavuus on kyseenalainen.

Axelluksen laatupolitiikka perustuu elintarviketurvallisuusstandardiimme OFSS:n, HACCP-järjestelmään sekä allergeenimääräysten ja GMO-vapaiden raaka-aineiden käytön noudattamiseen. Orklan tuoteturvallisuusstandardi OFSS on tiukempi kuin vastaavat eurooppalaiset (GMP Good Manufacturing Practise ja BRC British Retail Consortium). Lisäksi teemme yhteistyötä yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa ja tuotteidemme terveysvaikutuksia testataan laajasti niin omasta kuin ulkopuolisten tahojen toimesta.

 

This post was written by , posted on October 26, 2012 Friday at 9:30 am