Kritiikki Itä-Suomen yliopiston D-vitamiinivalmistetutkimuksen tuloksia kohtaan lisääntyy

OFF

Luontaistuoteliitoille on tullut useiden D-vitamiinivalmistajien ja markkinoijien analyysitodistuksia, jotka poikkeavat Itä-Suomen yliopiston esittämistä tuloksista. Lisäksi useat yritykset ovat julkaisseet näitä analyysitodistuksia omilla nettisivuillaan.

STT:n uutisen mukaan myös Apteekkariliitolle on toimitettu todistuksia tuotteiden sisällöstä. Apteekkariliitto kertoo maanantaina lisätietoja.

Ravintolisätiedotus – sivustolle on koottu tiedot Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa mukana olleista tuotteista. Tähän mennessä tulleet puolueettomassa akkreditoidussa laboratoriossa tehdyt analyysit osoittavat, että D-vitamiinia on tuotteissa riittävästi. Huomioitavaa on se, että Itä-Suomen yliopiston tulokset eivät ole tehty Eviran hyväksymässä ja akkreditoidussa laboratoriossa ja yliopistolla ei ole edes hyväksytyiltä laboratorioilta vaadittavaa ISO 17025 laatujärjestelmää.

Itä-Suomen yliopiston käyttämä akkreditoimaton tutkimusmenetelmä ja toisistaan poikkeavat tulokset vaatisivat sitä, että Itä-Suomen yliopiston tulokset tarkistetaan puolueettomassa akkreditoidussa laboratoriossa.

Tuotteista ja analyysitodistusten tuloksista tehty taulukko on julkaistu Ravintolisätiedotus –sivustolla www.ravintolisätiedotus.fi, . Taulukko päivitetty 28.10.2012.

 

This post was written by , posted on October 28, 2012 Sunday at 10:00 am